Gästföreläsning på Billströmska folkhögskolan

Igår var jag ute på Billströmska folkhögskolan på Tjörn och gästade kursen De ungas rätt med en presentation om hållbar utveckling och lärande för hållbar utveckling.

Under två timmar fick deltagarna en större inblick i begreppens komplexitet, deras vanligaste tolkningar och hur man utifrån dessa tolkningar kan väcka tankar med syfte att skapa förändringar inom människor. Kursdeltagarnas engagemang i både innehåll och övningar gjorde det till en fröjd att få besöka deras kurs, det skall de ha en stor eloge för. Presentationen var mycket uppskattad och jag är säker på att de fann någonting i presentationen som de kunde ta med sig in i framtida åtaganden.

De ungas rätt är en kurs som fokuserar på barn och ungdomars rättigheter och villkor i Sverige och i världen. Utöver att studera barnkonventionen och globaliseringsfrågor lär sig kursdeltagarna även spanska för att förbereda dem inför kursens åtta veckor i Bolivia. Väl hemma igen avslutas kursen med en utåtriktad informationsturné där deltagarna får presentera sina kunskaper och upplevelser inför bland annat skolklasser.

Föreläsningen på Billströmska folkhögskolan var densamma som hölls på nätverksträffen i Göteborg den 2 november och därför har det inte blivit något inlägg från detta tillfälle. Ovanstående kan därför även fungera som en sammanfattning av den senaste nätverksträffen.

Det här inlägget postades i Lärande för hållbar utveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>